Hej! Jag bakade en väldigt god saffranskladdkaka i fredags och några av er önskade att jag skulle lägga ut receptet på bloggen. Jag avskyr egentligen kladdkaka då det är alldeles för sliskigt/sött och kladdigt för min smak. Den här saffranskladdkakan var dock riktigt god. Svår att motstå om man älskar saffran! 😊
Ca 12 bitar
150 g smör
1 pkt saffran
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
1-2 krm stötta kardemummakärnor
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och rör om.
2. Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt resterande ingredienser (förutom kardemumman) och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Strö över kardemumman.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 23-25 min. Låt den svalna i formen.
Jag severade min kladdkaka med grädde och lingon!💞

Kommentera