Hej! Varje år bakar jag dessa mazariner till min bästa väns man på hans födelsedag. Han blir lika glad varje år. 🤗❤️ Här kommer receptet: 

14 mazariner
Tid: 1 timme 40 minuter

Mördeg
120 g smör, rumsvarmt 
60 g florsocker (1 dl)
180 g vetemjöl (3 dl)
20 g äggula (1 st)

Fyllning
50 g smör 
½ g saffran (1 kuvert)
370 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt 
110 g ägg (2 st)
60 g äggula (3 stora)
18 g vetemjöl (2 msk)
8 g vaniljsocker (1 msk)
mandelspån att strö över
florsocker att pudra över

Gör så här

1. Mördeg: Blanda alla ingredienser i en bunke eller matberedare och arbeta hastigt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen 20 minuter.
2. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lite lätt. Kavla ut den till en 3–4 mm tjock platta och stansa ut 14 ovaler. Fodra mazarinformar ända upp över kanten och skär bort överflödig deg.
3. Fyllning: Sätt ugnen på 180° varmluft, 200° i vanlig ugn. Smält 50 gram smör i en kastrull, blanda ner saffran och ställ åt sidan. Riv ner mandelmassan i en bunke eller matberedare och rör i omgångar ner det rumsvarma smöret till en slät massa.
4. Blanda ner den smälta smörblandningen. Tillsätt ett ägg i taget samt äggulorna och blanda väl, gärna med matberedare på lägsta hastighet. Rör slutligen ner mjöl och vaniljsocker till en slät fyllning.
5. Fyll formarna till lite drygt tre fjärdedelar. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills mazarinerna har en lätt gyllenbrun färg.
6. Låt dem svalna helt och vänd sedan ut dem ur formarna. Pudra över florsocker före servering. 

Lycka till! 

Kommentera

Publiceras ej