
Alltså.. denna paj! Ni bara måste provbaka den. 👌🤗 Delar med mig av receptet här.
Du behöver
Pajbotten
- 120 g smör, rumstempererat
- 60 g strösocker (1 dl)
- 50 g ägg (1)
- 180 g vetemjöl (3 dl)
- 30 g kakao (0,75 dl)
Fyllning
- 250 g mandelmassa
- 100 g smör, rumstempererat
- 55 g ägg (1)
- 60 g äggula (4)
- 20 g kakao (0,5 dl)
Hallontryffel
- 140 g frysta hallon, tinade
- 200 g mörk choklad 64 %
- 100 g vispgrädde (1 dl)
- 40 g strösocker (0,5 dl)
- 50 g osaltat smör, rumstempererat
Garnering
- färska hallon
- florsocker
Gör så här
- Pajbotten
Sätt ugnen på 190 grader. - Blanda alla ingredienserna i en bunke. Nyp först ihop till en smulig blandning med fingertopparna och arbeta sedan raskt ihop till en jämn deg med händerna. Eller använd matberedare.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra rund bakform med löstagbar kant 24 cm I diameter. Fodra ända upp till kanten och skär av överflödig deg.
- Fyllning
Riv mandelmassan och blanda den med smöret till en slät massa. Rör ner ägg och äggula lite i taget och blanda väl. Tillsätt slutligen kakaon och rör om ordentligt. - Fördela fyllningen jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 25–28 minuter. Låt svalna.
- Hallontryffel
Mixa hallon till en puré med en stavmixer och passera sedan genom en sil. - Hacka choklad och lägg den i en bunke. Koka upp hallonpuré, grädde och socker och häll det över chokladen, tillsätt smöret och blanda med en slickepott ihop till en slät tryffel.
- Häll tryffeln över fyllningen, och låt stå i kylen tills tryffeln har stelnat, cirka 30 minuter. Garnera med hallon före servering.